Наші професії

Професії, які отримують випускники нашого навчального закладу:

Електрогазозварник ІІІ розряду;

►Слюсар-ремонтник ІІ розряду.

Професія електрогазозварника дуже приваблива тим, що знання і вміння, які ви отримаєте в ліцеї, з успіхом можете реалізувати як у будівництві, так і в багатьох галузях народного господарства. В ліцеї є майстерня електрогазозварювання з відповідним устаткуванням. Учні зможуть оволодіти необхідними знаннями з спец технології і матеріалознавства, вивчити обладнання, матеріали, технологію виконання електро- і газозварювальних робіт, безпечні прийоми робіт, організацію праці зварювальника.

Слюсар-ремонтник – складна і в той же час захоплююча робоча професія. Слюсар-ремонтник «повертає» до життя верстати. Золоті руки слюсаря потрібні на будь-якому підприємстві. Якою б сучасною не була думка конструктора, втілюється вона в життя дякуючи умінню та кмітливості слюсаря. Слюсаря-ремонтника часто з повагою називають «лікар», тому, що те, що не працює без нього, починає працювати саме завдяки його вмілим рукам. І цьому навчають майстри  та викладачі нашого ліцею.

______________________________________________________________________________

Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва-

-(категорії «А1», «А2», «В1»);

►Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування;

►Водій автотранспортних засобів (категорії «С»).

Ця професія приваблює тим, що під час навчання Ви опануєте знаннями і навичками декількох професій, а це розширює Ваші можливості на ринку праці.

Тракторист-машиніст зможе володіти значним обсягом знань з матеріалознавства. Вивчити правила, способи та особливості виконання сільськогосподарських робіт. Правила дорожнього руху і правила перевезення вантажів. Навчитеся виконувати сільськогосподарські роботи на самохідних зерно і кукурудзозбиральних машинах, матимете можливість навчитися працювати на новій техніці.

______________________________________________________________________________

Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу ІІІ розряду;

►Апаратник пастеризації та охолодження молока ІV розряду.

Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу – фахівець, який проводить лабораторні дослідження різноманітних зразків сировини для визначення їх якісного рівня, визначення хіміко-бактеріологічного аналізу води, харчових продуктів, сировини, напівфабрикатів та іншої продукції, що виробляється в галузях сільського господарства та промисловості.

Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу – це робітник харчових підприємств, який забезпечує і відповідає за випуск якісних та безпечних продуктів харчування: фруктових, овочевих, м’ясних, консервів, молока та молочних продуктів, борошна, хліба та хлібо-булочних виробів, макаронних виробів, соків та безалкогольних напоїв, кондитерських виробів та ін.